Veel gestelde vragen

Wie kan bezorger worden?

Vanaf 15 jaar mag je kranten bezorgen. Voor sommige wijken geldt een minimumleeftijd van 18 jaar, vanwege de tijdsduur van de krantenwijk (onder de 18 jaar mag je niet voor 6:00 uur beginnen). Verder moet je een geldig legitimatiebewijs hebben, een burgerservicenummer en gerechtigd zijn om in Nederland te mogen werken.

Wat zijn de verdiensten?

Een krantenwijk levert een goede vergoeding op! Ben je 18+? Dan verdien je gemiddeld minimaal €10,50 per uur. De verdienste per vier weken is afhankelijk van de grootte van je krantenwijk en de afstand die afgelegd moet worden. Naast de bezorgvergoeding zijn er ook extra’s zoals een bonus voor de winterperiode, een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Soms zit er bij de krant een bijlage die moet worden ingestoken, hiervoor ontvang je dan een extra vergoeding. Je krijgt fietstassen in bruikleen. Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees.

Welke kranten ga ik bezorgen?

Het betreft de volgende landelijke ochtendkranten: AD, de Volkskrant, Trouw, NRC Next, Nederlands Dagblad, De Telegraaf, het Financieel Dagblad en het Reformatorisch Dagblad. Daarnaast worden ook de volgende regionale dagbladen bezorgd: PZC, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, De Gelderlander, BN deStem, de Stentor en Tubantia. Op donderdag wordt Kidsweek bezorgd. Op zaterdag bezorg je ook NRC Weekend en Het Parool.

Hoe weet ik waar ik moet bezorgen?

Je ontvangt elke bezorgdag op de uitdeellocatie een looplijst met adressen. Hierop staat vermeld welke krant(-n) je op welke dag en op welk adres moet bezorgen.

Vanaf welke leeftijd mag ik kranten bezorgen?

Om een krantenwijk te mogen lopen moet je minimaal 15 jaar oud zijn. Onder de 18 jaar mag je niet voor 6.00 uur ’s ochtends bezorgen.

Hoe laat moeten de kranten bezorgd worden?

’s Ochtends moet de krant voor 07:00 uur bij de abonnee in de bus liggen, op zaterdag voor 08:00 uur.

Wat verdien ik met het bezorgen van de krant?

Je vergoeding is afhankelijk van de grootte van de wijk en de afstand die je aflegt. Vanaf 18 jaar verdien je gemiddeld € 10,50 per uur.

Wanneer krijg ik mijn vergoeding betaald?

Iedere bezorger ontvangt eens per 4 weken de vergoeding.

Hoeveel dagen per week moeten de kranten bezorgd worden?

De krant moet zes dagen per week worden bezorgd. Zaterdagbezorgers bezorgen uiteraard alleen op de zaterdag: één dag per week.

Wat voor overeenkomst krijg ik als bezorger?

Als bezorger ben je werkzaam op basis van een overeenkomst die je afsluit met DPG Distributie B.V.. Dit betekent dat je een freelancer bent en geen werknemer met een arbeidsovereenkomst. Je krijgt dus een overeenkomst van opdracht. Je hoeft hiervoor niet aangemeld te zijn bij KvK.