Over krantenbezorgen

Verdiensten en extra’s

Met kranten bezorgen werk je slechts een paar uurtjes per dag en kan je snel geld verdienen. Je krijgt elke vier weken een goede vergoeding die afhankelijk is van de grootte van je wijk en de afstand die afgelegd moet worden. Naast de bezorgvergoeding zijn er ook extra’s zoals een bonus voor de winterperiode, dagelijks een gratis krant om te lezen, premies voor het aanbrengen van nieuwe bezorgers en een gratis regenpak. Ook krijg je als bezorger toegang tot bezorgjezelfvoordeel.nl. Op deze website kan jij je wekelijks opgeven voor leuke winacties! Zo hebben bezorgers al festivalkaarten, powerbanks en fototoestellen gewonnen!

Soms zit er bij de krant een bijlage die moet worden ingestoken, hiervoor ontvang je dan een extra vergoeding. Je krijgt fietstassen in bruikleen. Aan het eind van het jaar krijg je nieuwjaarskaartjes waarmee je langs de deuren kunt gaan bij de abonnees.

Wordt op mijn vergoeding wel of geen belasting ingehouden?

Of op de vergoedingen die je als freelancer ontvangt, loonbelasting en sociale premies worden ingehouden hangt af van de hoogte van jouw totale vergoedingen minus eventueel onbelaste vergoedingen. Deze drempel is 40% van het minimumloon. Haal je deze drempel niet dan moet je deze inkomsten opvoeren in jouw belastingaangifte van het desbetreffende jaar. Als je echter wel meer verdient dan 40% van het minimumloon dan kun je contact opnemen met jouw distributeur en een zogenaamde OvO fictief op laten maken. Deze wordt doorgegeven aan DPG Media en dan worden er loonheffingen ingehouden en ben je verzekerd voor werknemersverzekeringen zoals de Ziektewet (ZW) en Werkloosheidswet (WW). Deze situatie heeft uitsluitend betrekking op fiscale en sociaal verzekeringsrechtelijke verplichtingen, en niet op je status als freelancer. Meer informatie kun je vinden op www.belastingdienst.nl onder Convenant Uitgeefsector’, of bel de belastingtelefoon 0800-0543.